9.10.2009

Missä oikeus?

Minä olen tällä hetkellä NIIN vihainen.

Millainen ihminen tekee tällaista?! Ja miksi se ihminen selviää käytännössä rangaistuksetta? Yleensä tällaiset ilmi tulleet tapaukset ovat vain jäävuoren huippu. Voin vain kuvitella mitä muuta kamalaa ne ihanat flätit ovat joutuneet kokemaan. Tai oikeastaan, en edes halua kuvitella!

Teksti on kokonaisuudessaan kopioitu täältä.

TEINITYTTÖ MYRKYTTI KOIRANSA - OPISKELEE ELÄINTENHOITAJAKSIEläintenhoitajaksi opiskeleva 17-vuotias tyttö myrkytti koiransa syövyttävällä aineella. Kovista tuskista kärsinyt sileäkarvainen noutaja jouduttiin lopettamaan useita päiviä jatkuneiden kärsimysten jälkeen.


Kokkolan käräjäoikeus tuomitsi naisen 40 päiväsakkoon nuorena henkilönä tehdystä eläintensuojelurikoksesta. Hänet määrättiin myös viideksi vuodeksi eläintenpitokieltoon.

Naisella oli ollut kaksi sileäkarvaista noutajaa. Hän oli saanut ne 12-vuotiaana. Molemmat lemmikit saivat suuhunsa myrkyllistä ainetta ja ne jouduttiin lopettamaan vuoden välein.

Tyttö: Koira söi myrkytettyä makkaraa

Ensimmäinen koira kuoli syyskuussa 2007 tytön ollessa 15-vuotias. Hän asui silloin Lappeenrannassa.

Tyttö toimitti koiransa eläinlääkärille ja kertoi tämän syöneen puistossa myrkytettyä makkaraa. Hoidosta huolimatta koiran tila heikkeni. Yhdeksän päivän kuluttua koira jouduttiin lopettamaan. Koiran nielu oli syöpynyt ja sillä todettiin sisäisiä verenvuotoja.

Tyttö toimitti eläinlääkärille rakeita, joita kertoi löytäneensä puistosta pensaan juurelta. Eläinlääkärin mukaan rakeet olivat vahvasti emäksisiä ja niin pahanmakuisia, ettei koira voisi syödä niitä muuten kuin esimerkiksi makkaraan piilotettuna. Hän toimitti rakeet edelleen poliisille.

Eläinlääkäri epäili, ettei tyttö voinut löytää rakeita pensaan juurelta, sillä ne olivat puhtaita ja kuivia.

Samalle koiralle oli sattunut outoja vahinkoja aiemminkin. Myrkytystä edeltäneenä päivänä koira oli sukeltanut kesämökkilaiturilta veteen ja ollut vähällä hukkua. Kertomansa mukaan tyttö oli pelastanut lemmikkinsä veden alta ja saanut sen virkoamaan.

Myös toinen koira sai myrkytysoireita

Epäilykset nuorta koiranomistajaa kohtaan heräsivät, kun myös hänen toinen koiransa sai vakavia myrkytysoireita. Siinä vaiheessa tyttö oli muuttanut Kannukseen ja aloittanut opintonsa eläintenhoitajan koulutusohjelmassa.

Hän väitti, että koira oli yksin ollessaan päässyt asunnon keittiöön, jossa se oli repinyt yläkaapista esiin kahvia, purukumia ja suklaata. Kertomansa mukaan tyttö oksennutti lemmikkiään ja huomasi, että sen suusta tulee myös vaaleansinistä nestettä.

Hän vei koiran eläinlääkärille sekä edelleen Jyväskylään eläinklinikalle, jossa lemmikin todettiin sokeutuneen.

Seuraavalla viikolla koiran oireet pahenivat niin, että se jouduttiin lopettamaan.

Tutkimuksissa selvisi, että koira oli saanut suuhunsa suuren määrän syövyttävää ainetta. Sen ruokatorvi, nielu, suuontelo ja kielen limakalvo olivat kuolioituneet, irronneet ja tulehtuneet. Asiantuntijoiden arvion mukaan koira ei ole voinut nauttia ainetta omatoimisesti.

Oikeus katsoi, ettei tyttöä voida tuomita ensimmäisen koiran kuolemasta, sillä syytteen tueksi ei esitetty riittävää näyttöä. Oikeuden mukaan tyttö ei välttämättä ollut ainoa koiran ruokinnasta vastannut henkilö vuonna 2007.


(Alla vielä aiemmin tänään ilmestynyt postaus)

12 kommenttia:

 1. Ihana kamalaa! Pahaa teki lukea tuo juttu. Ikuinen eläintenpitokielto tuollaisesta ja paljon kovemmat ranagaistukset! Miten joku voi rääkätä koiriaan tuolla tavalla? Ja vielä opiskelee alaa!

  Vihastuttaa!!

  VastaaPoista
 2. Olen niin tuohduksissa tuosta jutusta, että kiireessä kirjoitin kirjoitusvirheitäkin joka toiseen lauseeseen.

  VastaaPoista
 3. En pysty käsittämään, pakko olla jonkinlaisia henkisiä ongelmia tekijällä. Ja miksei tuollaisesta saa edes vankeutta? Sakkorangaistus on ihan mitätön, mitä 40 päiväsakkoa on rahassa? pikkurahoja, 240-400 euroa! Summasta tulee todennäköisesti pienempi kuin yhden sileäkarvaisen noutajan ostohinta, sillä olettaisin, ettei tämänkään opiskelijan tulot ja omaisuuus päätä huimaa. Ja joku eläintenpitokielto, aivan naurettava rangaistus. Mitään muuta kieltoa ei ole niin helppo kiertää kuin sitä.

  Toivottavasti tämä tapaus ei koskaan jätä kyseistä ihmistä rauhaan, vaan hän ei tule koskaan saamaan töitä alalta. Jos saa, eihän tässä uskalla kohta viedä omia lemmikkejään hoidettavaksi mihinkään!

  Minun mielestäni Suomessa on suunnilleen kaikesta liian lievät rangaistukset. En sentään kannata kuolemantuomiota, mutta heikompiensa rääkkääjille on ihan oikein, jos heitäkin "vähän" sattuu.

  Toinen minua tänään kuohuttanut oikeuden päätös oli radiosta kuulemani tapaus, jossa mieslääkäri oli kehunut, hyväillyt ja imenyt naispotilaan rintaa tutkimuksen aikana. Lääkäri selvisi ilman mitään seuraamuksia. (??!!!) Miten rinnan imeminen voi olla osa normaalia tutkimusta?! Millaiset ihmiset valvovat oikeutta Suomessa?!

  Minun piti nämä asiat jo liittää kommentiksi tuonne itse postaukseen, eli olin minäkin niin kuohuksissa ja olen vähän vieläkin, etten edes kaikkea saanut kerralla sanottua...

  VastaaPoista
 4. Mä en ymmärrä ollenkaan näitä Suomalaisia rikoslakeja... Etenkään näistä eläinsuojelurikoksista... Millainen SAIRAS paskiainen oikeasti tekee jotain tällaista? Miten kukaan voisi haluta jonkun tuollaisen esim. naapurikseen? En ymmärrä tätä mitenkään... Mielestäni kaikki eläinrääkkääjät pitäis tuomita sellaisin rangaistuksin, että heille tehtäisiin juuri sama, mitä he tekivät eläimilleen. Siinä on ainoa oikea ratkaisu.

  VastaaPoista
 5. Minustakin ainoa oikea rangaistus teoista olisi joutua kohtaamaan sama! Ihmeellistä rikollisten päänsilittelyä tämä suomalainen systeemi! Elinkautinenkin on Suomessa 12 vuotta. Eikös elinkautinen pitäisi olla kuolemaan asti kävi miten kävi?

  VastaaPoista
 6. Näitä juttuja ei vaan pysty käsittämään. Ei pysty. Noin pahasti häiriintynyt ihminen pitäisi ensinnäkin saada hoitoon, ikuiseen eläintenpitokieltoon ja tietysti hänelle tulisi antaa tekoa vastaava rangaistus, joka ei todellakaan ole 40 päiväsakkoa. Mietityttää myös, että kuinka tuon teon saisi vaikuttamaan niin, ettei henkilöllä olisi mahdollisuuksia saada töitä opiskelemaltaan alalta. Luultavasti sana kiertää jonkin verran, mutta esimerkiksi muutto toiselle paikkakunnalle varmaan jo auttaa työnhaussa, sillä mahtaako tuollaisia juttuja kukaan tarkistaa ja millainen merkintä rekisteriin teosta jää.

  VastaaPoista
 7. niin julmaa etten pysty ees kirjottaa tohon mitään järkevää. Maailma on niin sairas paikka.ai että ottaa aivoon. nätisti sanottuna.

  VastaaPoista
 8. Ence, samaa mietin, että paikkakunnan vaihto riittää. Vaikka Suomessa on kaikilla aloilla pienet piirit, ei ne sentään niin pienet ole. Miten harmillista!

  Keke, lievästi sanottuna ottaa aivoon täälläkin. Mistä noi kaikki sairaat ihmiset saa noi sairaat ideansa?!

  VastaaPoista
 9. Hei, uusi lukija olen, sattumalta tänne eksyin Jenni B:n blogin kautta. :)

  Minulla tuli fyysisesti todella huono olo kun luin tämän artikkelin Iltasanomien sivuilta. Millainen sadistinen, sieluton ihminen voisi tahallaan satuttaa eläintä??? En koko juttua voinut edes lukea, tuli niin vihainen olo, teki mieli mennä hakkaamaan nyrkkeilysäkkiä (haha, mitä opimme tästä; väkivalta vain lisää väkivaltaa!)

  Kiva lukea toisen koirien ystävän blogia. :) Ihana tuo Daily Puppy-osio :)

  VastaaPoista
 10. Kazza, Daily Puppy on munkin mielestä parhaita juttuja blogissani <3 :D Kaikkien onneks toi sun väkivalta kohdistuu kuitenkin vaan siihen nyrkkeilysäkkiin ;)

  VastaaPoista
 11. Haha, joo ja joskus mieheen. Ainakin sanallisesti... :P

  VastaaPoista
 12. voi kauheeta. en haluis edes tietää tällaisista asioista :( t. 2 koiran omistaja

  VastaaPoista