1.10.2009

Olikin kulunut jo liian kauan siitä, kun näin todella hyvän elokuvan!

Kävin keskiviikkona katsomassa Tarantinon Kunniattomat paskiaiset, mutta se on oikeastaan jo ihan toinen tarina.

Nimittäin, etsiessäni leffan traileria, löysin tämän trailerin, ja oi, kun kylmät väreet kulkivat lävitseni tätä katsoessa!



Aikamatkustajan vaimo -leffa on kai vihdoinkin valmis. Toivottavasti se ei tuota pettymystä, sillä kirja ainakin on ihan mieletön! Sopiva sekoitus fantasiaa ja romantiikkaa ja riittävästi sivuja tyydyttämään lukunälkää. Aivan ihana elämäntarina, vaikkakin kuvitteellinen.

Olen heikkona noihin aikamatkustustarinoihin. Suosikkikirjojani ovat Diana Gabaldonin Muukalainen -sarja, jossa Claire matkustaa ajassa kivikehän läpi suuren rakkautensa Jamien perässä. En malttaisi odottaa seuraavaa osaa! Suosittelen kirjaa erittäin lämpimästi aivan kaikille, niin hullaantunut siihen olen. Toivottavasti sitä ei ikinä puristeta elokuviksi, kuten Harry Potterit. Tai jos niin tehdään, älyän olla menemättä katsomaan. Pilasin nimittäin omat Potter -lukukokemukseni leffalla. En pysty enää lukemaan kirjaa niin, että siinä seikkailisivat mielikuvitushenkilöni, vaan ne näyttelijät tulevat mielikuviin. Ja ne itse kuvitellut tyypit olivat aika paljon parempia.

Mutta eksyin siis pahasti aiotusta aiheesta. Paskiaisten trailerit voi kurkata täältä ja täältä.

En ole Tarantinon tuotannosta nähnyt mitään hänen mestariteoksiaan, Kill Billit olen nähnyt ja mielestäni hän on joskus ohjannut sellaisen kuin U-käännös helvettiin...? Näin leffan joskus yläasteikäisenä enkä silloin oikein tajunnut. Mutta nyt tajusin, ja voi että Inglourious Basterds oli mahtava leffa! Aika huonot arvosteluthan se on saanut, eikä kuulemma ole mitään parasta Tarantinoa, mutta mulle siinä oli kaikki mitä odotinkin, ja vähän enemmänkin! Yleensä en suostu mihinkään yli 2 tuntia kestäviin leffoihin, koska keskittymiskykyni ei riitä, mutta nyt tuijotin herkeämättä valkokangasta koko kaksi ja puolituntisen. Brad Pittillä tosin ei ollut asian kanssa mitään tekemistä, repesin totaalisesti kun herran ensimmäinen kohtaus täytti kankaan. Ja mitä ihania 40-luvun vaatteita leffassa oli! Ehdoton suosikkini oli Emmanuellen/Shosannan loppukohtauksessa käyttämä tummanpunainen upeus. Minusta taisi myös tulla näyttelijä Melanie Laurentin fani. Mun googlaustaidoilla tämä kuva on paras mitä on tarjota. Ihanaa oli myös, että koska osaan jonkin verran sekä saksaa, että ranskaa, ja molempia kieliä käytettiin elokuvassa, melkein pystyin seuraamaan koko ajan ilman tekstejä. Italiaakin kuultiin, sitäkin olen muutaman sanan opiskellut -riittävästi pysyäkseni mukana niiden parin sanan verran :D Voisin jaaritella leffasta vielä vaikka kuinka paljon...

kuva

Tarina ei ollut ihan mitä odotin, ennemmin kuin sotaelokuva sissiryhmästä, joka tunnetaan paskiaisina, elokuva oli Shosannan koston tarina. Ja ihanaa mitäjossittelua historialla! Suosittelen, mutta kuten Tarantinon kanssa ilmeisesti aina, valmistautukaa mässäilyyn -niin väkivallan, ruoan, viitteiden kuin dialogin suhteen.

Alussa näytetyistä trailereista mielenkiintoni todellakin herätti Avatar:



Ja innolla odotan myös millaisen maailman tarjoaa Tim Burtonin ohjaama Disneyn Alice in Wonderland, jonka trailerin näkee täällä.

Lieneekö aiheellista enää mainita, että lempileffoihini kuuluvat myös Moulin Rouge ja LOTR -trilogia... Ne voi jo aika hyvin arvata. Kaikki visuaalisesti loistava kelpaa minulle! Ja kun aloin lemppareita luettelemaan, pakko on mainita vielä Mamma Mia! -kai sen joko tajuaa tai ei.

5 kommenttia:

 1. Kuulosti tutulta tuo että yleensä parin tunnin leffoihin ei keskittymiskyky riitä=) täytyy tosiaan olla hyvä leffa et jaksaa innolla seurailla loppuun asti=)

  VastaaPoista
 2. Innolla odotan tuon Tarantinon leffan näkemistä, vielä en ole ehtinyt! Kuulostaa hyvältä. :)

  VastaaPoista
 3. Mäkin tykkäsin ihan tosi paljon. Ja kävi just noin kuin sulla, että aika kului nopsaan- "joko tää loppui".

  VastaaPoista
 4. BUONGIORNO!! :D :D :D Hehehe meistä molemmista tuli Melanien fani. :D Sinä löysit tuon paremman kuvan googlettamalla, itse en löytänyt kuin tuon tyhmän tuunatun version, joka on blogissani. :P

  Tosi hieno elokuva, uskomattomia näyttelijöitä suurin osa! :)

  VastaaPoista