9.10.2009

Unelmaelämä

Minä haluaisin muuttaa maalle.

Asuisin (mieheni kanssa) isossa omakotitalossa maaseudun rauhassa, mutta ei liian kaukana vähän isommasta kaupungista. Talossa olisi yläkerta, jossa olisi aula ja riittävän monta riittävän suurta huonetta makuuhuoneiksi, niin että taloon mahtuisi vieraitakin ihan hyvin. Talossa olisi alakerta, missä olisi saunaosasto ja kodinhoitotilat, sekä takkahuone. Keskikerroksessa olisi iso ja ihana tupakeittiö, missä olisi paljon auringonvaloa, kuten koko talossa, ja riittävän paljon kaappeja ja lasku- ja työtilaa. Leivinuuni olisi ehdoton. Kaapinovet olisivat vaaleat tai koivun väriset. Tupa/Olohuone ja työhuone olisivat keskikerroksessa myös, ja olohuoneessa olisi valtavan suuri sohva, iso telkkari ja kaikki mahdolliset lisävarusteet, pelit ja systeemit. Ja työhuoneessa olisi ihana lukunurkka ja PALJON kirjoja.

Talossa olisi suuri kuisti, jonne mahtuisi sivustavedettävä sänky, missä nukkuisin kaikki kesät, Kuistille mahtuisi myös paljon viherkasveja ja iso pöytä, missä syötäisiin aina kun vähänkään mahdollista. Piha olisi SUURI ja vihreä, olisi omenapuita ja pieni mansikkamaa. Vadelmapensaita ja karviaisia myös. Pihalla olisi huvimaja tai grillikatos tai -kota. Koiran häkki ja vanha kivijalkainen navettarakennus löytyisivät myös. Koko piha olisi aidattu verkkoaidalla.

Talossa meidän kanssa asuisi ainakin kaksi kissaa, välillä varmaan pentujakin, jotka lihottaisivat itseään kilpaa vanhan navetan hiirillä. Tosin ne eivät pääsisi yläkertaan, ettei allergiani pahenisi. Keittiön nurkassa olisi häkki kanille tai parille ja kesällä ne asuisivat aitauksessaan navettarakennuksen seinustalla. Navetassa meillä olisi kesäisin muutamia vuohia tai lampaita ja joitakin kanoja. Tosin ne saattaisivat olla siellä talvetkin, kun en raaskisi laittaa niitä lihoiksi. Pihaa vartioisi suomenpystykorva kaverinaan joku nallemainen laumanvartija. Joukon jatkona hääräisi vielä joku ketterä paimenkoira, joka olisi minun harrastuskaverini.

Minä olisin kotona ja laittaisin ruuat ja hoitaisin eläimet. Ehkä jos olisi lapsia, saattaisin hoitaa nekin :D Jossain vaiheessa kunnostaisin navettaan tiloja karanneille koirille ja kissoille, missä ne voisivat odotella omistajiaan hyvässä hoidossa. Sisustaisin kotia ja kävisin välillä kaupungissa shoppailemassa, yleensä meillä olisi vieraita viikonloppuisin. Pitäisin blogia ja suunnittelisin seuraavan kesän istutuksia. Olisin onnellinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti