9.6.2009

Unelmakohteiden TOP 9

1. Lontoo
kuva

London calling.

Serkkuni oli joskus 2000 -luvun alussa vaihto-oppilaana Englannissa, ja on sieltä palattuaan luvannut viedä minut Lontooseen. Joka vuosi olemme yrittäneet lähteä, mutta aina jommalta kummalta puuttuu joko rahaa tai aikaa. Viimeksi serkkuni lähti Lontooseen työmatkalle juuri edellisellä viikolla, kun olimme sinne menossa, eikä edestakaisin matkustaminen kahden päivän välein häntä kiinnostanut. Vielä jonakin päivänä!

Lontoossa on kai kaikkea. Popkulttuuria, ostospaikkoja, eurooppalaista, englantilaista, kuninkaalliset, kaikkea!

2. New York
kuva

The Big Apple. New York, New York!

Tai oikeastaan Manhattan. Onko New York muutakin? Reissuun voisi sisältää myös muita osia USAsta, erityisesti minua kiehtoo pohjoisen vuoristot ja karjatilat. Ollessani yläasteella englanninopettajani kehotti käymään Yhdysvalloissa seuraavan 10-15 vuoden kuluessa, sillä 20 vuoden kuluttua valtiota ei sellaisenaan enää olisi olemassa. Näin on joku nykyajan Nostradamus ennustanut, ja uskon tämän ennustuksen täysin. No, on tässä vielä pari vuotta aikaa käydä ihmettelemässä maailman ristiriitaisinta valtiota.

New York -innostukseeni ei suinkaan ole ollut mitään vaikutusta aikamme merkittävimmällä televisiosarjalla Sex and the City.

3. Kanarian Saaret eli aurinkoloma
kuva

Istuimme ystäväni kanssa paikallisessa meksikolaisessa ravintolassa. Musiikki oli meksikolaista, eikä viereisissä pöydissä puhuttu sanaakaan suomea. Lähdimme mielikuvitusmatkalle. Jos pelkkä mielikuvitusmatkakin oli upea, kuinka hieno meidän itsegrillausreissusta vielä tuleekaan?! Ihme että päästin tämän näinkin ylös listallani. Olen aina ollut Kanarian saaria vastaan, ei se ole oikeaa ulkomaanmatkailua. Vain kaupunkilomat ovat jotain. Mutta nyt vanhempana, kun stressiäkin pukkaa aika paljon enemmän kuin nuoruusvuosina, olen ymmärtänyt aurinkolomien vetovoiman. Mutta viikko on maksimi, kahta viikkoa en suostuisi millään saarella tai saariryhmällä silti viettämään.

4. Praha
kuva

En tiedä mistä olen tämän keksinyt. Mutta kaikki nuo kirkot ja sillat ja muu arkkitehtuuri! Eikä kaupunkia ole kuulemma hinnalla pilattu. Tosin intoni päästä tuonne oli suurimmillaan jo joskus kolme vuotta sitten. Nykyään joka toinen on käynyt Prahassa, ja eiköhän kaupunkikin ole muuttunut siitä turistien määrästä.

5. Lapin vaellus
kuva

Minun uskontoni on Suomen luonto. Minusta olisi ihana pakata muutaman päivän tavarat rinkkaan, ottaa mukaan hyvä ystävä ja rinnalle koira juoksentelemaan ja viettää aikaa luonnossa, maailman kauneimmassa paikassa Suomen Lapissa ja unohtaa tietokoneet, kännykät ja kaikki muu mikä liittyy arkeeni. Samoilu luonnossa on yksi romanttisimpia asioita mitä tiedän. Vähät hyttysistä ja vesisateista, asenne ratkaisee.

6. Saksa
kuva

Olen katsonut liikaa Marienhofia ja Sturm der Liebeä. Olisi myös kiva testata, onko niistä saksan kursseista, joita olen käynyt, oikeasti jäänyt mitään päähän.

7. Norja
kuva

Olen käynyt kerran ihan pohjois-Norjassa, ja takaisin on päästävä. Ne maisemat ovat jotain aivan käsittämättömän upeaa. Ja pikkukylät! Näkisin aivan hyvin itseni asumassa Norjassa. Minulla oli kerran mahdollisuus lähteä sinne vaihto-oppilaaksi, mutta sydän päätti toisin. Ihme kyllä en ole katunut etten ole lähtenyt. Ehkä katumus herää, kun seuraavan kerran pääsen tuossa ihanassa maassa käymään.

8.Kööpenhamina
kuva

Kööpenhamina on ihanan lähellä ja trendikäs ja kuulemma kauniskin. Samalla vaivalla pääsee sinne kuin Tukholmaankin. Miksi siis ei?

9. Itävalta
kuva

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

1 kommentti: