22.8.2009

Synttärimenun suunnitteluaTäytän noin viikon päästä 23 + rakastan juhlien järjestämistä ja juhlia = bileet!

Näille juhlille vain uhkaa käydä/toivottavasti käy niin, että kun väki vähenee, pidot paranee. Yksikään muussa kaupungissa asuvista ystävistäni ei ole saanut järjestettyä itselleen vapaata töistä, että pääsisi kanssani juhlistamaan. (Täytyy tunnustaa, että harmittaa siksikin, kun itse olen uhrannut harvoja vapaitani joka kissanristiäisiin... ) Lisäksi yksi tärkeimmistä ystävistä pitää omat tupaantuliaisensa juuri juhlapäivänäni. Onneksi täytän vain välivuosia, muuten voisin vähän loukkaantua. Ja onneksi tässä kaupungissa asuvat ystävät ja sukulaiset ovat luvanneet tulla kakkukahveille. Tosin kavereita jouduin hieman "lahjomaan" myös lupauksilla boolista... Sen verran hyvät kemut näistä ollaan kuitenkin saamassa kasaan, että taitaa tulla ainakin kaksipäiväiset! Ensin käyvät sukulaiset ja ne ystävät, jotka eivät syystä tai toisesta nyt viihteile (vauvoja ja muita iloisia elämäntilanteita...) ja toisena päivänä tulee sitten rymyjengi!

Mutta tärkeintähän on kuitenkin se mitä syödään. Tai ainakin minulle. Tykkään aina juhlia varten haastaa omia leipomistaitojani ja tehdä jotakin uutta! Jos ei kokonaan uutta, niin ainakin uusilla ohjeilla.

Cupcakeseja väsään aivan varmasti. Se vain, että millaisia? Vaaleanpunaista kuorrutetta käytän nyt ainakin! :D Todennäköisesti päädyn suklaisiin, mutta vadelmaisista olisi kiva löytää myös hyvä ohje.

Ewelyn's Cakeheaven on suosikkini kakkublogeista, ja sieltä löytyi tällainen mustikka-valkosuklaakakku josta taitaa tulla synttärikakkuni... Olin oikeasti ajatellut kasaavani taas jonkinlaisen kermakakun, mutta nyt se ajatus alkoi kuitenkin tympiä. Sitä paitsi, "välivuosi" ja hyydykekakut on nyt paljon trendikkäämpiä! Plus, lähtisin kuitenkin tavoittelemaan jotain suurudenhullua marsipaanikoristelua kakkublogien innoittamana, ja menettäisin vain järkeni kun tuo marsipaani ei kuulemma ole aloittelijalle mikään kaikista helpoin työstettävä...

Pikkuleivät ovat kaikista mukavimpia naposteltavia, ja niitä täytyy olla ainakin pikkuvieraiden varalle. Tässä kohtaa ajattelin tyytyä perinteisiin Hanna-tädin pikkuleipiin, koska tiedän todella vähän pikkuleipäreseptejä. Keksit eivät muutenkaan taida olla suurinta huutoa juuri nyt. Vai pitäisikö vain tehdä helppo ratkaisu ja leikata murotaikinasta muoteilla kuvioita ja kuorruttaa nekin? Keksejä kuorrutellaan täällä usein. Toisaalta voisin tehdä myös hyväksi jo havaittuja macaronseja...

Mielestäni kahvipöydässä täytyy aina olla myös jotain suolaista. Ajattelin esimerkiksi kala- tai kasvispiirasta, mutta ratkaisu tuntuu liian helpolta. Ehkä jonkinlaisia rullia, pasteijatkin kun ovat jo vähän aikansa nähneitä... Tämäkin vaatii siis hieman surffailua ruokablogeissa. Tai ehkä niistä löytyisi jokin vieläkin hauskempi ratkaisu.

Pöytään saa nyt todennäköisesti kelvata vanha pöytäliina ja vanhat astiat, servetit jo ostin, lempparikuosiani Marimekolta. En ikinä muista sen nimeä, siinä on kaunis koivunrunko ja lehvistö.

Keittiöni koko asettaa inhottavan paljon rajoituksia leipomisharrastukselleni. Pöytätilaa on tasan puoli metriä ja ruokapöytä ja useimmiten sekin puoli metriä on täynnä tiskejä, leivänpuolikkaita, kuitteja, vaatteiden hintalappuja, veitsiä ja muuta. Jos minulla vain olisi enemmän tilaa, voisin leipoa useammin kaikenlaista! Nyt se on niin vaivalloista, kun koko ajan on tiskattava samalla, että mahtuu ylipäänsä tekemään mitään. Tosin jonkunhan ne leipomukset olisi syötäväkin... Onneksi töissä on herkkusuita, joiden ikuiseen suosioon pääsin viimeksi vietyäni bravuurisuklaakakkuani tarjolle.


Jos löytyy ideoita, reseptejä tai vinkkejä, niitä kaivataan, kiitos!

3 kommenttia:

 1. mulle uppoaa ainakin kaikki ;) mutta senhän vissiin tiesitkin.. ensviikonlopun vietän lahdessa, niin herkuttelemaan ainakin tulen. baareilu on vielä harkinnassa..

  VastaaPoista
 2. Meillä on niin pieni keittiö et toi kuulosti niin tutulta=) Pitäs olla koko ajan tiskaamassa et ois tilaa leipoa ja kokkailla...Mä oon ihan varma et intoutuisin enemmän kokkailusta jos ois enemmän tilaa.

  VastaaPoista
 3. anna, baareilu on harkinnassa täälläkin. Jos olisin erilainen nuori ja jättäisin sen viinalla läträämisen sittenkin väliin... Katsotaan, viikon aikana ehtii mieli muuttua vielä monta kertaa!

  Keke, sama täällä. Toinen mikä minua innostaisi, olisi jos joku söisikin vielä kaikki ne kokkailut ja leipomukset! Ehkä meilläkin on molemmilla vielä jonakin päivänä isot unelmakeittiöt :)

  VastaaPoista