24.4.2009

Les macarons formidables part deux!

Alkuhankaluuksista huolimatta macaron-leivoksistani tuli HYVIÄ. Ja ihan kauniitakin, kun olin löytänyt oikean tekniikan. (Suosittelen ihan tavallisella tähtityllalla pursottamista.) Ohjetta noudatin Pirkka-lehdestä.

Työ oli yllättävän helppoa, ainoastaan ainesten hankkiminen oli vaivalloista... Käytin täytteeksi suklaata alkuperäisempää lemon curdia, eli suomalaisittain sitruunatahnaa, joka meinasi myöskin muodostua hankalaksi... Samalla kun etsin mantelijauhetta, etsin tietysti myös täytettä, jota ymmärsin olevan saatavilla myös valmiina kaupan versiona. Tietenkään tuotetta ei myyty missään niistä kaupoista, joissa kävelyretkelläni kävin, edes tuossa Valtsussa. Etsin siis ohjeen netistä ja ostin tarvikkeet. Etsintää hankaloitti, kun ei ollut mitään käsitystä millaisessa purkissa tuotetta myydään. Eilisellä kirjastoreissulla poikkesin sitten keskustan K-supermarkettiin, ja SIELLÄ niitä hillohyllyssä OLI! Oli oikein useampaa laatua, löytyi myös mm. lime curdia. Voi onnenpäivää. Olin ehtinyt jo tehdä tahnaa mutta tulkitsin ohjetta hieman väärin ja tahnastani tuli kiisseliä. Muistiin seuraavaa kertaa varten: vatkaa sähkövatkaimella, ja voita ei kuulu sulattaa... Ulkomuodosta huolimatta omatekemä sitruunatahna on selkeästi paremman makuista kuin teollinen, eikä vaiva nyt ollut kovin suuri. Täytin puolet leivoksista kaupan tahnalla ja puolet omalla, ja se itsetehty ainakin oli todella riittoisaa. Tein sitä alun perinkin vain puolet tuosta ohjeesta. Kuvattavan näköistä omastani ei tullut, mutta kaupan tahnan purkki on mielestäni perienglantilaisen näköinen.Suunnittelin jo, että jos ikinä valmistun, voisin tarjota näitä herkkuja valmistujaisissani! Olivat kuitenkin tekemisen puolesta helppoja ja melko nopeitakin.

Paistoimme ystäväni kanssa tosiaan niitä lettujakin, mutta pino hupeni sitä tahtia, ettei niistä ehtinyt/muistanut mitään kuvia ottaa. Olivat muuten todennäköisesti ensimmäiset letut ikinä, jotka tein alusta loppuun ihan itse ja siis vielä ONNISTUIN! En ymmärrä mikä niissä aikaisemmin on ollut niin vaikeaa...

3 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttävät itsetehdytkin :) lemon curdia siis ostoslistalle.

    VastaaPoista
  2. annnim ja jack bauer, kiitos kehuista :)

    VastaaPoista