9.9.2009

Elämäni elokuvana!

Olen murkkuikäisestä asti leikkinyt mielikuvitusleikkiä, jossa minusta tehdään elokuva. Kuka näyttelijä olisi kukakin?

Nyt löysin leikkiäni vastaavan haasteen Riehulta Jämäkäpälöintiä-blogista ja tähän oli vastattava!

Jos elämästäsi tehtäisiin elokuva, kuka esittäisi sinua, ihastuksen kohdettasi, parasta ystävääsi, vanhempiasi ja pahinta vihollistasi?

Halusin ehdottomasti, että elokuvani on suomalainen. Ei ole kauaa, kun mietimme tätä yhdessä ystäväni kanssa, ja totesimme, että on helpompi luetella näyttelijöitä, jotka eivät pääse elokuvaan, kuin niitä jotka pääsevät...

MINEA: Minna Haapkylä
kuva

Joitakin vuosia sitten en voinut sietää koko näyttelijätärtä (Maria Kallion aikaan, yngh, Hovimäessä hän oli paljon ihanampi), mutta nykyään olen seurannut hänen töitään mielenkiinnolla. Valitsisin hänet esittäjäkseni, sillä hän on vahva suomalainen nainen, ja hän osaa näytellä niin herkkää kuin kovaa uskottavasti. Hänessä on samaa suomalaista epävarmuutta ja vakavuutta kuin minussakin. Äh, tämä itsensä analysoiminen saattaa mennä nyt ihan pieleenkin, mutta kuitenkin... No, hän nyt vain on niin upea nainen! Ja Kuutamolla on mun tän hetken tunnarileffa! (nyyh.) Oikeastaan hän tuli mieleeni aika nopeasti, kun aloin tätä pohtia, enkä sitten keksinyt enää ketään parempaa. Sitä paitsi, meissä on minun hyvällä mielikuvituksellani vähän samaa näköä... Onhan hän vähän vanhempi kuin minä, tai aika paljonkin, mutta ei sen niin väliä.

Toinen vaihtoehto, ehkä jopa parempi, olisi voinut olla Krista Kosonen, mutta en tiedä hänestä mitään, enkä muista koskaan nähneeni yhtään roolisuoritusta...?

PARAS YSTÄVÄNI: Heli Sutela
kuva

Onhan Heli Sutela vähän vanhempi kuin oikeat parhaat ystäväni, mutta ikähän on vain numeroita! Nainen osaa olla lähes yhtä hauska kuin ystäväni, hän on kaunis ja fiksu. Täydellinen parhaaksi ystäväksi. Tosielämässä minulla ei ole ketään "bestistä", vaan ne ystävät, jotka ovat minulle erityisellä tavalla rakkaita, tietävät sen kyllä muutenkin. Tunnen niin erilaisia ihmisiä niin erilaisista piireistä ja eri ajoilta tai elämänvaiheilta, että on mahdotonta määrittää yhtä parasta ihmistä, sillä heitä on monta. Kaikkiin minulla on erilainen suhde, mutta yhtä syvä.

VANHEMPANI: Hannu-Pekka Björkman ja Annaleena Härkönen

kuva
kuva

Oikeastaan en edes pidä näistä kummastakaan näyttelijästä. Tai heidän tähänastisita rooleistaan, niitä on niin vaikea erottaa. Ja onhan se nyt vähän hassua laittaa tosielämän aviopari näyttelemään isää ja tytärtä. Mutta ulkoisesti Björkman nyt vain sattuu muistuttamaan isääni. Häneltä onnistuu myös sellainen jäyhä suomalainen, en puhu enkä pussaa tyyppi, jota isäni mielestäni edustaa. Anna-Leena Härkönen on hieman liian rääväsuinen ja "voimakas" esittämään äitiäni. Ehkä jos hän vetäisi vähän rauhoittavia aina ennen kuvauksia...? Mutta Härköseltä onnistuu uskottavasti ihmisten olemisen pohtiminen ja keittiöpsykologia, joita äitini tapaa tehdä, ja se oli hyvä peruste. Lisäksi, on heissä jotain samaa näköäkin, jos oikein hakemalla hakee. Molemmat ovat hoikkia ja yli neljäkymmentä mutta nuorekkaita, suuret silmät ja "noidannokka" yhdistävät myös.

IHASTUKSENI: Samuli Vauramo
Kuva

Elämässäni ei tällä hetkellä oikeastaan ole mitään ihastusta. (Tai sitten on. En tiedä oikein. Silläkin ehkä on harmaa olkitukka ja tuikkivat silmät.) Mutta tarviiko mun tätä silti oikeasti perustella!? Nyt on kyse Samuli Vauramosta!!! Minä pääsisin pussailemaan sen kanssa ja ehkä vähän peuhaamaankin! Eiku... Minna Haapkylä pääsis :'(

VIHOLLISENI: Sami Sarjula
kuva

Olipa vaikea keksiä itselleen vihollista! Vaikka viholliseni onkin mies, en silti ole mikään miestenvihaaja. Kaikki miehet eivät todellakaan ole vihollisiani, mutta en kyllä löydä vihollista naisistakaan. Minua taitaa olla vaikea uhata. :) Sami Sarjula edustaa miestyyppiä, joka ei sytytä sitten yhtään. Pidän enemmän pitkistä ja hoikista tai lähinnä normaalin "mahakkaista" miehistä kuin kaapinmallisista. Ainakin Ossi Puolakan roolihahmo on myös ällöttävän lipevä eikä tippaakaan seksikäs. Eräskin "lajin" edustaja piinaa minua työpaikallani lähes päivittäin. (Tästä jatkuvasta ärsytyksestä idea vihollisesta.) Hän uskoo olevansa jumalten lahja maailman naisille ja katsoo oikeudekseen vittuilla muille päin näköä jatkuvalla syötöllä korostaen koko ajan omaa erinomaisuuttaan ja bodattua olemustaan. Yäk. Todellisuudessa mies on epävarma ja todennäköisesti saanut lapsena aivan liian vähän äidinrakkautta. Paljon seksikkäämpää kuin jatkuva pullistelu, on se, että on sinut itsensä kanssa ja itsevarmuus tulee sisältäpäin, muiden arvostaminen, kunnioittaminen, yleinen kohteliaisuus ja hyvät tavat.

LIUTA SIVUOSANESITTÄJIÄ: Elsa Saisio (sisko), Pamela Tola (toinen sisko), Lauri Nurkse (veli), Timo Lavikainen, Petteri Summanen, Jenni Banerjee, Laura Birn vain muutamia mainitakseni... Kuten sanoin, helpompi olisi ollut nimetä heitä, jotka eivät saa leffasta edes sitä sivuroolia.

Genrenä olisi tietenkin rakkausdraama, mustalla huumorilla maustettuna. Juoni olisi ehkä vanha tuttu "kuinka tyttö tapasi pojan" tai sitten todennäköisesti "kuinka tyttö tapasi pojan mutta ei siitä taaskaan tullut mitään" tai sitten todennäköisimmin "tyttö ei koskaan tavannut ketään". haha, en minä suinkaan luovuttanut vielä ole. :D Se on kuitenkin varmaa, että minun elokuvani ei olisi sellainen, josta kriitikot sanoisivat: taas uusi suomalainen elokuva, same old, same old, siinä ne itki, joi, saunoi ja nussi. Mun elämäni on paljon herkempää. Tai sitten ei. (Naurahdin juuri ääneen sanalle "herkempää".)

Haasteen nakkaan eteenpäin Annalle, vaikka taitaakin ulottua hänen bloginsa aiheen ulkopuolelle, ihan siitä syystä että hänen kanssaan tätä aihetta jo aiemmin käsiteltiin. (Sori Anna, vein jo Samulin.) Haasteen saavat myös Marge ja Anttis

5 kommenttia:

 1. katotaan jos innostun täyttelemään tätä haastetta. vähän kyllä masennuin kun samuli meni jo ;) huomenna lähtee kone huoltoon, ni tulee suruaika ainakin loppuviikoksi :(

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta! Tämä onkin sellainen haaste, jota joudun hieman pohtimaan ji miettimään, kuka sopisi keneksikin. :)

  VastaaPoista
 3. Nyt vasta hoksasin haasteen :) Yritetään toteuttaa!

  VastaaPoista
 4. Eikös ollutkin hauskaa miettiä näyttelijöitä tähän haasteeseen! Tuo vihollisesi kirvoitti naurut täällä, tuo kuvakin on ihan kamala! :D

  VastaaPoista
 5. Tämä ei ollut oikeasti niin helppoa kun voisi kuvitella, mutta hauskaa kyllä! Nykyään kysyn kaikilta että "kuka sua esittäis sun elokuvassa" ja yleensä ihmisiltä tulee aika hyviä vastauksia!

  VastaaPoista