10.4.2009

Junailua ja oleilua

Olin tällä kertaa kaukaa viisas ja lähdin kauas kotikonnuille pääsiäisen viettoon jo keskiviikkona, eli eilen. Tänään on varmasti ollut junat tupaten täynnä! Voin vain kuvitella millaisia piirteitä matkani olisi saanut jos olisin sen jättänyt viime hetkeen... Ei ole tuo VR minun ystäväni ollut viime aikoina ollenkaan. Tai viime vuosina... Vaikka ahkerasti olen heidän palvelujansa joutunut auton puuttuessa käyttämään!

Jälleen kerran istuin niin, ettei penkkiäni saanut kaadettua, eli seinää vasten. Ainakin sadas kerta. Valehtelematta niin käy kerroista 7/10. Olin niiiin odottanut ihanaa unentäyteistä junamatkaa vain neljän tunnin yöunieni jälkeen mutta mahdotontahan se 90 asteen kulmassa oli. Ainoa plussapuoli oli, että vieressäni ei istunut ketään. Kun ei ollut penkkiä. Eli en voinut maata edes poikittain! (mikä on kylläkin harvinaisen tyhmän näköistä -mutta väliäkö sillä kun pää ja kroppa vaativat unta!) No, tästä harmistuksesta kun pääsin, tajusin, että kolmen metrin päässä minusta oli tupakkakoppi!! Tupakoin siis passiivisesti sellaiset kolme ja puoli tuntia. ihanat kanssamatkustajat pitivät kopin ovea jatkuvasti raollaan. KIITOS VR!

Olen myös matkustanut ilman valoja ja sähköjä, koiravaunussa (rakastan koiria, mutta valitan tästä nyt silti), lastenvaunussa (MiKSi sinne laitetaan pahaa-aavistamattomia unisia opiskelijoita?!), ilman paikkaa junan lattialla (no se oli ehkä oma vikani -mitäs en hakenut lippua ajoissa) ja useimmiten matkustan vanhoissa haisevissa vaunuissa. Joka kerta minulla on uusi kauhutarina junamatkasta kerrottavana. Olenko jotenkin niin epäsiisti ilmestys, että minulle ei uskalleta antaa paikkaa "kunnollisesta" osastosta?! Jossain vaiheessa, kun saan kuvamateriaalikin tähän blogiini, jokainen voi todeta että ainakaan epäsiistiltä en yleensä näytä. Ja kaikki nämä epäonnet seuraavat minua vaikka kuinka ostaisin lipun ennakkoon! En voi ymmärtää kuinka jotain tällaista voi sattua joka kerta, vaikka yleensä ostan lipun ajoissa ja useimmiten muistan esittää toiveita paikasta. Joka kerta täytyisi kuitenkin luetella liian pitkä lista ei-sitten-siihen -tyyppisesti, jotta olisin tyytyväinen... On vain epäreilua, että maksan joka kerta saman hinnan lipusta, mutta yleensä matkustan tukalasti! Syystä tai toisesta.

Huh, heti tuli parempi mieli kun sai vähän vuodattaa.

Kaikin muuten puolin "lomani" on sujunut vähintäänkin ennakko-odotusten mukaisesti. Rahaakin on palanut, kuten lomilla on tapana! En vain tiedä mihin?!! Eilen olin äidin mukana entisöintiryhmässä, ja purin erään Tuolin palasiksi. Tuoli saa ylleen uudet upeat kankaat ja sisäänsä entistä ehommat täytteet, ja sitten se muuttaa pareineen koristamaan asuntoani <3. Ennen joulua lupasi äiti. Ryhmässä on kesätauko nimittäin. Tuoleista jaksan jankuttaa varmasti myöhemminkin, ovat ne olleet niin pitkä projekti kankaan valinta suurimpana päänvaivana.

Tänään käytin siskoani keskussairaalassa kirurgisella osastolla. Ei mitään vakavaa eikä kiireellistä, pieni kosmeettinen haitta vain, joka leikkauksella myöhemmin saadaan korjattua. Sain pitkästä aikaa, ensi kerran puoleen vuoteen ajella autolla ihan sydämen kyllyydestä, reilu 200km matka-ajoa ja kaupunkiseikkailut päälle. Selvisin kolaroimatta ja se mummokin, johon lähes osuin, jäi henkiin. Mulkoili vain melko pahasti. Ja saattaa sieltä tulla pikavoittokin kamerasta, mutta se olisi ihan täysin sen auton vika, jota ohittaessa oli kaasuteltava. Oli ihana siskopäivä! Ja oli minulla kamerakin mukana mutta unohtui sitten kuvailut, kun se sairaala jännitti niin kovasti molempia. Olisi saanut tähän todisteita. Shoppailtiin sitten loppupäivä vähintäänkin riittävästi. Itselle tarttui mukaan kaksi helminauhaa ja helmirannenauha. On tullut tänä keväänä shoppailuta vähän liiankin kanssa verrattuna siihen, että töitä on ollut pakko vähentää!

Huomenna on tiedossa pikkuveikan synttäriä ja ystävä tulee kylään. Ajattelin että rakennettaisiin nuotio ja paistettaisiin makkaraa. Kerrankin jotain erilaista yhdessäoloa. Ja se kun on täällä maalla mahdollista, niin kai se on tilaisuus hyödynnettävä!

Näistä postauksista... Nyt ei ole ollut aikaa kirjoitella vaikka olin toivonut tekeväni joka päivä edes pienen merkinnän, kun on juostu paikasta toiseen, mutta asiaan tulee varmasti muutos pääsiäisen jälkeen. Ja sitten panostan sisältöönkin! Ideoita postauksista on... Toteutus vain ontuu... Varsinkin kun jaarittelen aina niin pitkästi! :D Nyt tv:n pariin, josko sieltä tulisi vielä tähän aikaankin jotain katsomisen arvoista...

ps. Olisin tähänkin halunnut laittomasti kopioida ihania kuvia internetistä aiheeseen liittyen. Mutta jätän senkin ensi kertaan kuitenkin. Ehkä laitan huomisesta pelkkiä kuvia. On tämä blogiohjelman käyttäminenkin vielä sen verran uutta, että askel kerrallaan!

EDIT: ei eilen illalla tuo nettiyhteys oikein toiminut, eli julkaisu vasta nyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti