23.4.2009

Les macarons formidables!

Ystäväni on tulossa käymään ja tapoihimme kuuluu enemmän ja vähemmän herkuttelu (Lue: mässäily) joka kerran tavatessamme. Tällä kertaa halusin kokeilla itselleni uusia, jonkinlaiseksi trendiksi nousseita ranskalaisia macarons -leivoksia. Tämä kirjoitus julkaistaan vasta, kun tiedän ettei yllätys mene pilalle, vaikka kirjoittelenkin tämän jo ajoissa. Puhetta on nimittäin ollut ainoastaan lettukesteistä.

Ohjeita löytyi netistä kasapäin ja melko uudessa (vai olisiko peräti uusin...) Pirkka -lehdessäkin oli kokeilemisen arvoinen resepti. Aineksiin kuuluu mm. mantelijauhe ja (mansikanmakuinen) tomusokeri. Kauniin päivän kunniaksi ajattelin tehdä kauppareissun vähän pidemmän matkan päässä (n. 10 min kävelymatka) sijaitsevaan K-kauppaan, kun tuo viereinen Valintatalo alkaa jo todella kyllästyttää.

Mutta eipä siellä mitään mantelijauhetta myyty. Mitä, sehän on ihan peruselintarvike!

No, en tästä suinkaan lannistunut vaan kannoin ostokseni kotiin ja lähdin vastakkaiseen suuntaan parin kilometrin päähän ostoskeskukseen, missä on pari isompaa markettia. Mikäs tässä kauniina päivänä tallustellessa. Ja kuinkas kävikään, ensimmäisessä ei ole myynnissä mantelijauhetta. Toisesta se on loppu. Työlääksi käyvät nämä pikkuleivät ennen kuin olen ehtinyt edes aloittaa!

Loppujen lopuksi ainekset löytyivät tuosta viereisestä Valintatalosta. Kuten tiesin niiden löytyvän.

Kuvamateriaalia tiedossa valmiista leivoksista, jos niistä syntyy minkään näköisiä! Tältä niiden tulisi näyttää:kuva löydetty täältä kautta

2 kommenttia:

 1. örp. olivat kyllä herkullisia (ehkä tuli otettua muutama liikaa) :P nytpä tiedän mihin voisin käyttää tuon lopun mansikkatomusokerinkin.. tällähetkellä vaan on sellainen tilanne, että jotain suolaista on pakko saada... mistä lie johtuu ;)

  ps. kurkkaappas tämä keskustelu.. joitain kuvia juuri noista kyseisistä herkuista koruversioina. niitä on pakko kokeilla joskus itsekin
  http://www.enfantterrible.fi/index.php?PHPSESSID=fe5024b1765e8f333b2d77abeac11d7d&topic=1005.0

  VastaaPoista
 2. Macaronit vaan ovat aivan ihania! Jännää, että niistä on tullut trendikäs juttu nyt - itse aina Ranskanmaalla käydessä olen niitä makoistellut ja ovat vaan ihania. Pitääpä koittaakin tehdä itse joskus!

  Törmäsin muuten tänäänkin sattumalta macaroneihin, kun reissailimme tätä Belgiaa ja tuli taas maisteltua, tällä kertaa vadelmanmakuisia :)

  VastaaPoista